zaterdag 26 juli 2014

Zomeravond carillonconcert door Gideon Bodden 28 juli 2014 vanaf 20.15 uur.

Zomeravond carillonconcert door Gideon Bodden 28 juli 2014 vanaf 20.15 uur.

Gideon Bodden bij de speeltrommel uit 1691 op de Goudse Sint Janstoren.
Op maandagavond 28 juli 2014 is de museum tuin Achter de Kerk in de oude binnenstad weer opengesteld voor luisteraars naar het beiaardconcert op het carillon van de Sint Janstoren. Op deze maandagavond geeft Gouwenaar Gideon Bodden een beiaardconcert met muziek van Carl Philipp Emanuel Bach, Johannes Brahms en Johann Sebastian Bach. Gideon Bodden woont in Gouda en is stadsbeiaardier van Amsterdam, Schoonhoven en Hilvarenbeek. Hij won beiaardconcoursen, waaronder de Koningin Elisabethwedstrijd in Mechelen (B). Geeft carillonconcerten in binnen- en buitenland, houdt lezingen over de beiaardkunst. Gideon Bodden is specialist op het gebied van het ontwerpen van klokprofielen en het stemmen van beiaardklokken. Gideon heeft ondermeer de nieuwe klokken in het carillon van Moordrecht gestemd! Gideon Bodden was van 2009 tot 2012 voorzitter van de Nederlandse Klokkenspel-Vereniging en maakt nog altijd deel uit van het bestuur van deze in 1918 opgerichte vereniging
Het carillon van de Sint Janstoren is het beste te beluisteren in de museum tuin bij Museum GoudA, deze tuin is dankzij de medewerking van het Museum open vanaf 20.00 uur. Hier zijn ook gratis programma boekjes te verkrijgen met alle zomeravond carillonconcerten daarin vermeld. 
Het volgende concert is maandagavond 4 augustus. Die avond treed een gastbeiaardier op, Marc Van Bets de kerkbeiaardier van de ST. Romboutstoren te Mechelen (Belgiƫ)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten