dinsdag 26 augustus 2014

Beiaardcultuur op de Nederlandse lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed
Afgelopen maandag 25 augustus werd door de Nederlandse Klokkenspel-Vereniging het certificaat ondertekend waarmee de plaatsing op de lijst van Immaterieel Erfgoed  een feit is. Namens de Nederlandse Klokkenspel-Vereniging tekende de heer Gerard Bal en namens het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed mevrouw Ineke Strouken. 

De plechtigheid vond plaats in het Museum Speelklok in Utrecht, na de ondertekening vond er een beiaardconcert vanaf de Domtoren plaats georganiseerd door de Utrechtse Klokkenspel Vereniging waarbij de stadsbeiaardier Malgosia Fiebig samen speelde met Jeroen en Sandra van Veen op piano. 

Directeur A.I. van Museum Speelklok Klaas Dirk Bruintjes.

Namens het NKV sprak de heer Gerard Bal

Voorzitter van de Utrechtse Klokkenspel Vereniging Erik Kerpen.

Directeur van het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed Ineke Strouken. 

De ondertekening door Ineke Strouken en Gerard Bal.

De ondertekening door Ineke Strouken en Gerard Bal, Gideon Bodden Hans van Dijk Frits Reynaert en Marianna Marras kijken toe.

Sinds 2012 maak ik deel uit van het bestuur van de Nederlandse Klokkenspel-Vereniging, de eerste twee jaar als voorzitter en sinds mei 2014 als bestuurslid, deze erkenning geeft de vereniging een enorme boost om ons in te zetten voor de promotie van de beiaardkunst.
Na de bijeenkomst bezocht ik nog het concert vanaf de Domtoren, ik maakte het volgende filmpje.Geen opmerkingen:

Een reactie posten